Pasji mafini s sirčkom, tuno in koruzo

18. septembra 2017

Takole je – navadno pasji mafini ali smrdijo (ampak takih ne delam) ali pa nimajo izrazitega vonja. No, tejle so dišali prav za jih ukrast zase. Navdih zanje sem našla v namazu iz tune in koruze, ki ga že tradicionalno pripravljam za vse zabave.


V mafine seveda nisem dodajala soli, zaradi velike deleža polnozrnate moke pa so tudi malce trši, kot jih imajo psi navadno raje.


Pripravimo jih preprosto. Najprej zmešamo :
4 večje topljene sirčke (30 g – če imate manjše, dodajte kakšnega več), ki jih z vilico le nekoliko pretlačimo,
eno 160 g konzervo tune v olju (dodamo z oljem),
40 g olja,
1 jajce
.


Mešanici dodamo suhe sestavine – mešanico 100 g koruzne moke, 100 g pšenične polnozrnate moke, 50 g bele pšenične moke in žličko vinskega kamna (ali pecilnega praška). Maso nadevamo v pekač za mafine. Pečemo na 180 stopinj okoli 20 minut. Mafine ohladite in po želji okrasite tako, da jih namažete s sirčkom.

Tiskaj

Dodaj odgovor