Mafini z agrumi

4. avgusta 2013

Nič ne osveži poletja tako kot limone, pomaranče in limete. Zato so tudi našle svoj prostor v tehle čisto poletnih mafinih. Recept in okus sta podobna kot pri jaffa pecivu, saj sem osnovni recept predelala prav na osnovi tega – le malček bolj raznoliki so.

V eni posodi zmešamo suhe sestavine:
250 g moke
2 žlički pecilnega praška
1/2 žličke sode bikarbone

V drugi pa mokre:
125 ml olja
200 g navadnega jogurta
50 g mleka
100 g belega in 100 g rjavega sladkorja (ali v celoti rjavega)
1 vanilin sladkor

V mokre sestavine vmešamo 2 celi zmiksani pomaranči/limoni/limeti (ali pa kombinacijo po želji) – torej z olupkom vred, zato pazimo, da kupimo take z užitno lupino.

Primešamo še suhe sestavine, nadevamo v modelčke in pečemo na 180 stopinj od 25 do 30 minut – pazite, biskvit ostane še malo vlažen, zato ga ne prepečite.

Priporočam, da jih okrasite s ticino maso ali pa vsaj z glazuro iz sladkorja: 150 g sladkorja v prahu zmešate s približno 1 jedilno žlico pomaranče/limone/limete. Muffini so namreč precej kisli in malček grenki – tako prav okras doda nekaj potrebne sladkobe. Lahko pa jih seveda okrasite tudi s čokoladno glazuro in dobite skorajda prave jaffa piškote.

Tokratni so bili namenjeni kot darilo, zato sem jih barvno ločila po okusih, okrasila pa sem jih tudi s piščančki zaradi ujemanja s priimkom prejemnikov.

Tiskaj

Dodaj odgovor