Bananino pecivo naredimo v kvadratnem pekaču s stranico 20 cm (enak kot za brownije). Pekač namastimo in dno obložimo s papirjem za peko.
V skledo presejemo 200 g moke z 1 žličko pecilnega praška in dodamo: 80 g mehkega masla, 80 g kisle smetane, 150 g rjavega sladkorja, 3 razžvrkljana jajca in 1 žličko vanilijeve arome. Zmešamo gladko testo in dodamo 2 zmečkani zreli banani.
![](http://lpp-amelie.si/wp-content/uploads/2013/11/testo1-300x150.jpg)
Testo vlijemo v pekač in poravnamo površino. Pečemo na 160 stopinjah okoli 60 minut. Biskvit 10 minut ohlajamo v pekaču, nato zvrnemo na rešetko in dokončno ohladimo.
![](http://lpp-amelie.si/wp-content/uploads/2013/11/glazura1-300x150.jpg)
Pripravimo glazuro (lahko že med peko):
na majhnem ognju (ali na pari) segrevamo 3 žlice masla in 3 žlice rjavega sladkorja, dokler se sladkor ne stopi in mešanica rahlo karamelizira. Odstavimo z ognja, primešamo 2 žlici kisle smetane, nato pa še 100 g presejanega sladkorja v prahu.
Ohlajamo 30 do 40 minut, dokler ne postane mešanica trdnejša in jo lahko namažemo na ohlajen biskvit.
![](http://lpp-amelie.si/wp-content/uploads/2013/11/kolac-300x75.jpg)