Odprta kuhinja, izziv 2017, marec

5. aprila 2017

Odprto kuhinjo spremljam že leta – pri marsikaterem receptu sem si rekla, da ga bom preizkusila, potem pa sem nanj pozabila. Zato sem si zadala izziv za leto 2017. Vsak teden vsaj en recept.

V tem mesecu so se v Odprti kuhinji znašli tudi moji recepti, kar me še posebno veseli. Vseeno pa sem se držala izziva in tudi v tednu objave izbrala recept.

Tako sem v deseti številki izbrala lososa v zeliščni skorjicidodala sem brstični ohrovt, ker ga namreč obožujem v kombinaciji z lososom in razen malo oljčnega olja, ni potreboval drugih dodatkov. Uporabljene drobtine so iz domačega neslanega pirinega kruha naše mlade dame, zato tokrat zanjo nisem prilagajala in sva lahko skupaj zmazali kosilo.


Sicer sem imela v enajsti številki že ogledan en drug recept, ko sem hladilniku opazila možev motovilec (navadno ga kupim zanj, saj ga jaz sicer jem, vendar je on pravi ljubitelj). Izmaknila sem mu ga za pol porcije, izpustila sol (ker je del recepta parmezan, je (po mojem) tudi popolnoma odveč, saj je čisto dovolj slano) in čili (tega sem naknadno dodala sebi), da je lahko jedla tudi najmlajša članica družine, pa seveda tudi ingver, ker ga ne maram. Pesto iz motovilca je bil odličen – sicer smo si ga privoščili samo na kruhu (ne na pašti, kamor pesto zares sodi), pa vseeno zanimiva sprememba.


Dvanajsta številka je ponovno prinesla … peko in sladko. No, recimo. Moj mož namreč ne soglaša z mojim konceptom sladkega – zame so bili jabolčni zvitki s pomarančo čisto dovolj sladki, on pa bi si želel še kar nekaj žlic sladkorja. Razlika z receptom je bila sicer le v tem, da sem uporabila polnozrnato testo (tega sem imela doma) in pa kokosov sladkor, ker imam zelo rada njegov rahlo karamelast okus.


Recept iz trinajste številke je bil verjetno najhitreje narejen recept – ker nismo imeli kruha, sem naredila kar sveže in hitre bombetke, ki so potrebovale le malo masla za odličen začetek dneva. V receptu sem samo nepretresljivo zamenjala pecilni prašek z vinskim kamnom, sicer pa so spravljene v receptih pod hitrimi kruhki.

Tiskaj

Dodaj odgovor