Praznovanje prvega rojstnega dne

4. junija 2017

Prvi rojstni dan je priložnost za posebno praznovanje. Eni sicer trdijo, da si otrok ne zapomni ali ne ve, jaz pa imam praznovanja rada in … če se potrudim za vse, se bom še toliko bolj za svojega otroka, kajne? Če je pa še teta oblikovalka, potem je pač zabava v stilu. Pa še za prvi rojstni dan si lahko mama izbere motiv, kar je potrebno zelo izkoristit.

Že zelo zgodaj sem se odločila, da bo motiv muca. Ker odrašča z mačkami, ker je sama zaspanka kot Muca Maca in ker so muce enostavno prisrčne. S približevanjem rojstnega dne, so me sicer mikali tudi samorogi (ker ima njej ljube igračke tudi s tem motivom), vendar sem ta motiv potem uporabila na tortici, ki smo jo imeli prav na njen rojstni dan za manjše praznovanje.

Večjo zabavo pa smo priredili čez nekaj dni – odvijala se je pri prijateljih na Kmetiji Klobas (tam je bila tudi zabava ob rojstvu, lokacija pa je naravnost pravljična, saj se s travnika odpira pogled na morje).


Vabila (in zahvale) je oblikovala moja sestra (tudi oblikovalka tega bloga), pomagali sta ji še drugi dve sestri, posebno pri pripravi okraskov – girland iz muc, napisa z imeni in drugih okraskov, ki so jih dodale kupljenim okraskom.


Tako je bilo vse usklajeno – tudi z njenim krilcem, ki sem ga naročila pri Poloni (Polonc), tudi eni od članic Sladkih nasmehov. Odločila sem se namreč, da ne bom naredila sicer popularnih (no, v bistvu prav zato, ker so že povsod) variant z bodyjem z enkico in imenom ter puhastim krilom, ampak sem izbrala krilce iz bombaža z motivom muck. To, da ima 1 leto, smo pa tako vsi vedeli. Tudi pri barvi sva izbrali kombinacijo roza in rumene, zato je bilo krilce z rumeno, da je bilo punčkasto, pa vendar ne le roza.


Seveda ni manjkalo hrane – nekaj smo je naročili, posebno za mlajše pa sem pripravila tudi ločeno mizo. Tako so imele njene prijateljice s poporodne telovadbe (in pa manjši otroci) svojo mizico z mafini iz bučk in korenja (brez soli), “čokoladnimi” mafini in borovničevimi mafini (seveda oboji brez sladkorja in primerni za dojenčke). Mislim, da je prav, da se otrokom ponudi kvalitetna hrana, tudi, če smo na zabavi. In z veseljem so jedli mafine – tudi večji otroci. In starši, če smo čisto iskreni.


Pripravila sem tudi malo navadnih čokoladnih mafinov, večino sladkega pa so mi pomagale narediti moje zlate primorske punce iz Sladkih nasmehov. Med sladice sem dala tudi makrone v obliki muck za dodaten okrasek v slogu – niso bili sicer polnjeni, saj sem jih naredila zato, da sem jih uporabila kot okraske na torti.


Seveda niso manjkale torte – naredila sem štiri, saj smo imeli precej obiskovalcev. Tudi te so bile v slogu zabave. Naredila sem jih raje okrašene s smetano in v “shabby-style” različici. Le eno sem oblekla v ticino, saj sem jo okrasila kot muco.


Muca je bila tudi na jagodni tortici, namenjeni slavljenki in njenim vrstnicam – ta je bila tudi po sestavinah primerna za dojenčke, saj ni vsebovala dodanega sladkorja (in ja, tudi to so jedli tudi odrasli). Praznovanju navkljub namreč še vedno mislim, da je prvo leto prezgodnje za sladkor, čokolado in risanke (kot motiv).

Odrasli so še vedno lahko uživali v tortah – čokoladni, rafaello in jagodni. Vsi zadovoljni.


Prekrasen sončen dan je bil tako pravi in krasno pravljičen za prvo praznovanje.

Tiskaj

Dodaj odgovor