Bananin biskvit s karamelno glazuro

11. novembra 2013

Bananino pecivo naredimo v kvadratnem pekaču s stranico 20 cm (enak kot za brownije). Pekač namastimo in dno obložimo s papirjem za peko.

V skledo presejemo 200 g moke z 1 žličko pecilnega praška in dodamo: 80 g mehkega masla, 80 g kisle smetane, 150 g rjavega sladkorja, 3 razžvrkljana jajca in 1 žličko vanilijeve arome. Zmešamo gladko testo in dodamo 2 zmečkani zreli banani.

Testo vlijemo v pekač in poravnamo površino. Pečemo na 160 stopinjah okoli 60 minut. Biskvit 10 minut ohlajamo v pekaču, nato zvrnemo na rešetko in dokončno ohladimo.

Pripravimo glazuro (lahko že med peko):
na majhnem ognju (ali na pari) segrevamo 3 žlice masla in 3 žlice rjavega sladkorja, dokler se sladkor ne stopi in mešanica rahlo karamelizira. Odstavimo z ognja, primešamo 2 žlici kisle smetane, nato pa še 100 g presejanega sladkorja v prahu.

Ohlajamo 30 do 40 minut, dokler ne postane mešanica trdnejša in jo lahko namažemo na ohlajen biskvit.

Tiskaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja