Mini mavrični mafini v kozarčkih

27. septembra 2017

Idejo za tole sladico sem dobila (kje drugje kot) na pinterestu, kjer pa so bili le rdeči mafinčki podloženi s čokoladnimi bombončki, pa tudi kozarčki so bili drugačni.

Dobila pa sem idejo, da bi jih naredila bolj pisane – na primer v barvah mavrice. Količina pa je bila preprosta – ker sem imela kupljen paket 50 mini kozarčkov in 2 pekača mafinov po 24 mini mafinov, sem vse delila znotraj 48 mafinov. Priprava takih mafinov je preprosta in hitra, čeprav je malček več packanja, bo pa zato efekt (sploh vizualen) toliko večji – sploh za Sladko Istro je to pomembno.


Za mavrične mini mafine v kozarčkih torej potrebujete:
– male prozorne plastične kozarčke (uporabila sem take, ki imajo spodnjo polovico nekoliko ožjo, da so mafini lepše stali v njih, so pa to kozarčki, namenjeni degustaciji – torej štamprle po domače);
– bombone (uporabite lahko m&m’s ali podobne pisane generike, skittlese in/ali mavrične gumijaste rolice);
– mini mafine v belih papirčkih, da se bo videla barva.

Najprej spečete mini mafine. Priporočam, da uporabite bele papirčke, saj bo tako razlika še bolj opazna. Recept lahko uporabite katerikoli, le ne uporabljajte čokolade, saj bo v tem primeru potrebno več barve. Jaz sem tokrat uporabila čisto klasičen recept za mafine, ki sem mu dodala vrečko vanilijevega pudinga (in zmanjšala količino moke za 20 g). Dvojna masa je zadoščala za 48 mini mafinov z osmimi navadnimi mafini – pisanimi ostanki.


Preden boste začeli stehtajte posodo, v kateri boste namešali maso. Ko bo masa namešana, stehtajte ponovno, odštejte posodo in delite s številom različnih barv, ki jih boste namešali. Tako boste dobili enakomerno število mafinov. Začnite z najsvetlejšo barvo. Odmerite testo v manjšo posodico, dodajte barvo, premešajte in napolnite vdolbine pekača. Nato ponovno odmerite, dodajte barvo in tako naprej – seveda lahko vsakič posodico operete ali pa uporabite več posodic, osebno raje naredim tako, da je ostane čimmanj posode po peki. Če boste pozorni na odtenke barv, se vam ne bo zgodilo, da bi vplivalo. Sploh, če boste posodo dobro očistili s spatolo.

Mafine nato spečete in ohladite. V lončke razporedite bombončke – manjše le nasujete, gumijaste mavrice, ki se kupijo v trakcih pa zrolajte in položite na dno kozarčka.

Na bombone nato razporedite mini mafine in jih zložite tako, kot vam je najbolj všeč – kot mavrico, pomešane, v spektru … kakorkoli, samo da je pisano.

Tiskaj

Dodaj odgovor